Uw koopwoning verduurzamen, uitstellen of aanpakken?

Dat het verduurzamen van een koopwoning uiteindelijk wat oplevert weten we allemaal, maar waar begint u mee en hoe kunt u dit het beste aanpakken? Bovendien brengt het aanzienlijk wat kosten met zich mee. Genoeg redenen voor veel mensen om het toch nog even uit te stellen. Maar is dat wel verstandig? We zetten graag wat informatie voor u op een rij.

Aanpakken want nu is het moment!

Bent u eigenaar van een koopwoning en denkt u aan het verduurzamen van uw woning, dan is het nu het moment. En wel om deze twee redenen.

  1. Het bespaart energie, dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse lasten
  2. Aantrekkelijke subsidie mogelijk via ISDE; Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing
Energiebesparing is natuurlijk al een uitstekende reden om over te gaan tot actie. Maar waar moet u op letten? Met welke aanpassingen in het huis bespaart u het meest? Is één maatregel genoeg? Wat is de impact op mijn woonsituatie tijdens deze werkzaamheden? Er komen vast een hoop vragen bij u op. Een professionele installateur kan deze goed beantwoorden, zodat het voor u makkelijker wordt om bepaalde keuzes te maken. Ook als het gaat om ISDE, Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, met alle bijkomende voorwaarden en administratie.

Wat is ISDE

ISDE is een subsidie die de overheid beschikbaar stelt tot tenminste 2030, zodat elke woning eigenaar die ook daadwerkelijk zelf in deze woning woont extra financiële steun krijgt bij het verduurzamen van zijn woning.

Dus is deze situatie bij u van toepassing dan kunt u in aanmerking komen voor ISDE. Verder moeten de installaties nieuw aangeschaft zijn en voorzien van een geldige aankoop bon. Bovendien moet de uitvoer van het werk worden gedaan door een erkend installateur.

Bij van den Ham krijgen we veel vragen over wat er mogelijk is als het gaat om verduurzaming en wat wel en wat niet in aanmerking komt voor subsidie. Als het gaat om de ISDE moet u denken aan maatregelen als;

  • uw woning laten isoleren (meerdere mogelijkheden)
  • een zonneboiler of warmtepomp kopen en laten installeren
  • een elektrische kookvoorziening kopen en installeren, zoals een inductiekookplaat
  • uw woning laten aansluiten op een warmtenet
Subsidie kunt u al aanvragen bij het laten uitvoeren van 1 maatregel Bij uitvoer van meerdere maatregelen kan de subsidie al oplopen tot 30% van de gemaakte kosten!

Van den Ham regelt alles voor u!

De aanvraag is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere stappenplannen online beschikbaar die hierbij kunnen helpen, maar u kunt uiteraard ook uw installateur vragen om dit deel op zich te nemen en u daarin te ontzorgen. Zij zijn vaak ook op de hoogte van lokale subsidies en andere financieringsmogelijkheden om verduurzaming van uw woning verder door te zetten.
Van den Ham installatie heeft inmiddels aardig wat ervaring op het gebied van advies, installatie en begeleiding bij ISDE en subsidie trajecten. Weet u nog niet welke maatregelen geschikt zijn voor uw woning of wilt u uw woning door Van den Ham laten verduurzamen i.c.m. de ISDE? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen uw wensen met u door, bekijken de mogelijkheden in uw woning en geven een indicatie voor de te verwachten kosten, inclusief hoeveel subsidie u ongeveer kunt verwachten.

Tip! Kijk of u binnen twee jaar nóg een maatregel kunt nemen. Dat kan een andere isolatiemaatregel zijn, maar ook een warmtepomp of zonneboiler. U doet dan de subsidieaanvraag in één keer voor alles.

Meer informatie over ISDE? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is verantwoordelijk voor de ISDE-subsidie. Op de website van RVO vindt u veel informatie over ISDE, een rekentool, stappenplan en het aanvraagformulier.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?